Treći Randez-vous au cinema u Slatini 16. i 17. listopada

Post 7 of 15

I ove će godine, treći put za redom, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Francuskim institutom u nezavisnim kinim Kino mreže igrati francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma. Program 15. listopada otvara drama u režiji Jean-Luc Godarda sa Brigitte Bardot, Prezir, a osim toga do 15. studenog na platnima 24 kina diljem zemlje prikazat će se još četiri sjajna francuska animirana, humoristična i dokumentarna naslova.
Ovu izniminu suradnju s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom pozdravlja i Francuski institut u Hrvatskoj: ‘Rendez-vous au cinéma nam omogućuje da s velikim brojem ljudi podijelimo jedinstvene osjećaje prema sedmoj umjetnosti i vrijednostima neovisnih kina s ovogodišnjim programom čija je okosnica bogatstvo i kompleksnost ljubavnih osjećaja.’, kažu iz instituta.
Humoristična drama Victoria u režiji Justine Triet prikazana je u sklopu međunarodnog tjedna kritike u Cannesu 2016. godine, a glavna glumica Virginie Efira za ulogu razvedene majke dvoje djece i odvjetnice početkom ove godine nagrađena je Magritte nagradom na filmskom festivalu u Belgiji. Film će u Slatini otvoriti festival u ponedjeljak, 16.10. u 20 sati, a projekcije su besplatne za sve posjetitelje.

Romantičnu dramu Zbogom, prva ljubavi (Un amour de jeunesse, 2011.) potpisuje jedna od trenutačno najistaknutijih francuskih redateljica i scenaristica mlađe generacije Mia Hansen-Løve, a inspirirana je njenim vlastitim ljubavnim brodolomom. Film je 2011. prikazan u glavnoj konkurenciji prestižnog festivala u Locarnu gdje je i nagrađen posebnim priznanjem žirija. Film će biti prikazan u utorak 17.10. u 20 sati.
Mjesec francuskih filmova Rendez-vous au cinéma odvijat će se u 24 nezavisna kina Kino mreže: Centar za kulturu Čakovec, Kino Kinoteka, MM Centar, Art-Kino Metropolis – MSU, Kino Europa i Kino Tuškanac u Zagrebu, Dom kulture Kristalna kocka vedrine (Sisak), Kino Slatina, Kino Zabok, Kinoteka Zlatna vrata i kino Karaman u Splitu, Kino Gorica (Velika Gorica), Art-kino Croatia (Rijeka), Kino Moslavina(Kutina), Kino Valli (Pula), Kino Urania (Osijek), Kino Ivanec, Kino Zelina, Kino 30. svibnja(Daruvar), Dvorana Relković (Nova Gradiška), Kino Gaj (Varaždin), Kino Velebit (Koprivnica), Kino Samobor, Kino Hrvatski dom (Pakrac) i Dom kulture Grada Preloga.

Vidimo se u kinu, a kišobrani vas čekaju kao i svake godine!