Završena Mala poljoprivredna škola

Post 12 of 15

Virovitičko-podravska županija i Pučko otvoreno učilište Slatina zajednički sudjeluju u provedbi projekta pod nazivom Mala poljoprivredna škola kojemu je cilj edukacija poljoprivrednika. Projekt se provodi četiri godine i do sada je edukaciju završilo 1126 polaznika. Ove godine u programu je sudjelovalo 250 polaznika od toga 172 za zanimanje ratar, 16 za voditelja OPG-a, 33 za pčelara, 15 za duhanace i 14 za cvjećar/aranžer.

Nakon što su podijeljena uvjerenja o završenoj edukaciji u Gornjem Bazju za polaznike iz Općine Lukač i u Čađavici za polaznike iz Općine Čađavica i Općine Nova Bukovica, svečanost je održana i u Slatini. Ondje su uvjerenja za polaznike iz Slatine, Josipova i Novaka podijelili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš i ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

Virovitičko-podravska županija svojim je sufinanciranjem znatno smanjila cijenu edukacije, a ove su godine u sufinanciranju sudjelovali Grad Slatina, te općine Lukač, Čađavica, Nova Bukovica, Sopje, Crnac i Zdenci. Time su polaznici morali platiti iznos školarine od 500 do 800 kuna , ovisno o sufinanciranju, umjesto 2.000 do 5.000 kuna koliko edukacija inače košta. (slatina.hr)