PUČKO OTVORENO UČILIŠTE SLATINA!

Provjerite naše programe cjeloživotnog školovanja.
ZAVRŠILI STE TROGODIŠNJU SREDNJU ŠKOLU
ILI STE U TOME ZASTALI NA POLA PUTA,
MUČI VAS KAMO DALJE???
ZA RJEŠENJE VAŠEG PROBLEMA TU JE POU SLATINA
Kad je gusto – samo rijetki
01. lipnja, 2024.
srijeda, 12.06. u 21 sat

Goran Vinčić Vinča, jedan od najboljih hrvatskih i regionalnih stand up komičara koji puni dvorane, ruši tabue, tjera vas na suze od smijeha i poznata kazališna glumica Svetlana Patafta vode vas na urnebesno kabaretsko putovanje na kojem ćete plakati od smijeha ali i smijati se s knedlom u grlu. Tema cabareta je općenarodna svevremenska šutnja kojom odgovaramo na probleme, a istovremeno međusobno potkopavamo jedni druge tim istim problemima. Odnos vlasti i naroda, vlasti i pojedinca uvijek je bila inspirativna tema, a u ovoj scenskoj adaptaciji inspiriranoj kratkim formama višestruko nagrađivane spisateljice i satiričarke Silvije Šesto, narod je stavljen, ili još istinitije, narod se sam stavlja u poziciju čekanja. Pozicija čekanja boljih vremena, pravde, boljeg života i zadovoljštine, kao i pozicija odgađanja rješavanja problema te stava kako će sve to srediti netko drugi, izaziva prepoznavanje i smijeh, pa bio on i gorak. Predstava jedri kroz različite situacije iz svakodnevnog života i prateće songove te ulazi u nemirnu luku satirične tjeskobe jer ništa se ne rješava, sve je otvoreno i ponavlja se, a narod, u poziciji čekanja i promatranja, kao sveprisutni objekt trpi i ništa ne poduzima. Paleta naših karaktera obojit će vam i uljepšat večer uz ležerno preispitivanje: možemo li ipak drugačije?

Tekst i songovi: Silvija Šesto
Režija: Svetlana Patafta
Glumci: Goran Vinčić i Svetlana Patafta
Glazba: Lazar Novkov
Vokalni mentor: Lela Kaplowitz
Fotograf: Ana Šesto
Dizajn reklamnog materijala: Ivica Družak / FINALIZACIJA
Partner: SEMAFORA

Ulaznice po cijeni od 9 eura u pretprodaji/ 11 eura na dan predstave moguće je kupiti na blagajni kina vikendom ili radnim danom u uredu računovodstva (1. kat kina, Šetalište J. Burgera 1) radnim danom od 8 do 15 sati.



SVETA MISA I KONCERT DUHOVNE GLAZBE
14. travnja, 2024.
20. travnja, 18:30 crkva sv. Josipa
21. travnja, 11:00 crkva bl. Ivana Merza


TESTOSTERON
25. ožujka, 2024.
Uto, 16.04. u 19:30

O “Testosteronu” Andrzeja Saramonowicza

Je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom? Ovo su neka od brojnih pitanja s kojima ćemo se suočiti nakon gledanja komedije Andrzeja Saramonowicza Testosteron. Iako to ništa ne najavljuje, autor nas stavlja uza zid svima važnih problema, koji se tiču ​​našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini, zabavljajući publiku od prve do posljednje scene, bez pada forme ili usporavanja.

Ali krenimo od početka. Hormonska komedija Andrzeja Saramonowicza “Testosteron” započela je svoju karijeru 2002. nakon premijere u kazalištu Montownia u Varšavi, gdje se postala kazališni hit. Bila je 2007. godina kada je kino verziju Testosterona pogledalo gotovo 1,4 milijuna gledatelja. Proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, opisuje se kao scenski vješt komad, koji publici jamči izvrsnu zabavu. Snaga Saramonowiczeve umjetnosti su inteligentni i briljantni, a istovremeno urnebesni dijalozi. Neki od njih svojom otvorenošću i grubošću skandaliziraju osjetljivije gledatelje. Dio ih je, na valu popularnosti „Testosterona”, našao je svoje mjesto u svakodnevnom jeziku. Jaka strana predstave je izvrsna struktura i brzi zaokreti radnje, koji bi bili dostojni najboljeg senzacionalnog filma. Saramonowicz majstorski gradi likove, a komedija, intrigantna i dinamična otkriva tajne njihovih života, smiješne i potresne. Autor u intervjuima nije skrivao da želi napisati komad koji, prije svega, neće biti dosadan i koji pruža zadovoljstvo. Također je priznao da bi njegov veliki uspjeh bio prenijeti nešto dublje od zabave. U prvoj recepciji predstavu doživljavamo kao laganu i duhovitu, začinjenu pikantnošću, priču o životnim dogodovštinama sedmorice tipova koji strastveno raspravljaju o … komadima, oprostite .” Blagujući za raskošno postavljenim stolom, one opisuju priče svojih života vođenih ženama. Ljubav, mržnja i žudnja za njima. Odnosi sa suprotnim spolom pokazuju šaroliku i kompliciranu sliku muške stvarnosti. Ovdje učimo o istinama na kojima se temelji poredak svijeta. Navedimo nekoliko primjera: žene dopuštaju blud u financijske svrhe, što je u suprotnosti s tvrdnjom o muškoj percepciji, koja je možda nesofisticirana, ali iskrena u svojoj nesofisticiranosti… Svaki muškarac ženu vidi kao “seksualni objekt” i dalekosežan zaključak da su dečki kao žrtve bili prisiljeni izmisliti nogomet i ako želite gledati ligu prvaka, pređite na Uređenje vrta i okućnice. Konačno upoznajemo i pokretačku snagu koja određuje rodno ponašanje, kemijski spoj – TESTOSTERON. Kako kaže jedan od likova – Buba: On nas tjera da jurimo za ženama od adolescencije do kraja života… On nas čini vječno potencijalnim silovateljima i ubojicama…” Ovaj muški hormon čini dramske likove robovima bioloških refleksa. On je taj koji odlučuje da su muževi, očevi i ljubavnici. Iako njegovo postojanje postaje jednostavno objašnjenje ponašanja likova, Saramonowicz ne staje na zaključku o dominaciji testosterona. U potrazi za mudrošću i skladom, mehanizmi koje je teško kontrolirati stalno nastaju, čovjek ima dušu, ali je i podređen biologiji i kemiji koje vladaju tijelom (ne slučajno, vitalni Stavros dolazi iz domovine Platona i Sokrata) o nezasitnom libidu i kako teško je održati ravnotežu između ovih elemenata svjedoče borbe likova.

Cijena ulaznice: 11,00€ / pretprodaja 9,00€



sprŽene
28. veljače, 2024.
"sprŽene" stand up comedy show 7.3. u 20h Kino Slatina

Marina Orsag (Hr), Martina Ipša (Slo), Miranda Lončar (BiH), Jelena Mandarić (Srb). Draga publiko Slatine i okolice, u susret danu žena stiže vam odličan spaljeni show četiri odlične komičarke Balkana.

Marina, Martina, Miranda i Jelena nasmijati će vas do suza i stvoriti divnu atmosferu svojim humorom. Ako ste bili na Ladies night, ovo je potpuno drugačiji show. Vidimo se i smijemo uskoro u Slatini!

MARINA ORSAG je na stand up sceni već osamnaest godina - s razlogom. Osoba nevjerojatne pozitivne energije i velikog srca koja će svojom duhovitošću donjeti gromoglasan smijeh na lica publike. Ostvarila je preko 3500 nastupa širom regije i Europe, i osvojila razne nagrade od kojih su joj najdraže Prva nagrada publike na Lent Festivalu 2014., Top 10 komičara svijeta Jokenation natjecanja 2015. i titula europskog heroja humora u Amsterdamu 2018. Svojim radom u produkciji i mentoriranjem stvorila je stand up scenu u Hrvatskoj. MARTINA IPŠA jedna je od začetnica stand up komedije u Sloveniji i jedna od najboljih slovenskih stand up komičarki.

Sa svojim nastupom koji je pun originalnosti i direktnosti, popularna je kod publike različitih profila. U osamnaest godina karijere nastupala je u više država i osim na slovenskom, nastupa i na engleskom te hrvatskom jeziku. Ne samo da se bavi stand up komedijom, Martina piše i komedije za kazalište, kreirala je emisije za televiziju i redovni je gost slovenskih televizija. Sa kolegama iz regije i uz organizaciju Standup.rs je nastupala u emisiji Stand up & More, koja je bila emitirana na Comedy central Extra.

MIRANDA LONČAR za sebe kaže da je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema niđe ni za lijeka. Od početka bavljenja stand up komedijom 2007. godine Miranda je odradila pozamašan broj nastupa. Obišla je cijelu regiju, od Ljubljane preko Sarajeva do Beograda, a može se pohvaliti i nastupima u Londonu, Budimpešti, Zürichu. Prošle je godine (2014.) snimala i za “Stand-up Express” Comedy Central pa ste je vjerojatno uhvatili i na malim ekranima.

JELENA MANDARIĆ srpska je stand-up komičarka koja svojim humorom već godinama zabavlja publiku u regiji. S kolegicama iz Srbije pokrenula je Žene koje pričaju stand-up show, a njen lak i pitak humor uvijek stvara ugodnu atmosferu u publici. Jelena je svoju karijeru započela upravo u Hrvatskoj, u Studiju Smijeha. Ulaznice u pretprodaji na blagajni Kina Slatina.

Cijena ulaznice: 11,00€ / pretprodaja 9,00€



Julijin balkon
09. veljače, 2024.
Kazališna predstava 22.2. u 19:30 u sklopu Virkasa

Nakon što je hit predstava "Metoda za brak" proslavila 100. izvedbu, a "Vlaška posla" osvojila publiku, Hit teatar predstavlja kazališnu poslasticu, komediju ‘"ulijin balkon"! Pravo kazalište u kazalištu i Shakespearea kakvog još niste gledali, komediju za sve generacije.

O PREDSTAVI: Oni su glumac, glumica i redateljica i imaju samo jedan zadatak, na scenu postaviti najveću ljubavnu priču svih vremena ‘Romeo i Julija’. No uz lavinu komičnih situacija i neočekivanih preokreta ne uspijevaju se pomaknuti od scene balkona, pa je svaka verzija Romea i Julije na balkonu sve čudnovatija i komičnija od prethodne…

Spotaknuli se se o priču najslavnijeg ljubavnog para u povijesti, o ‘nesretni’ balkon, ali i još nevjerojatniji vlastiti život no razigranim transformacijama i glumačkom igrom zadovoljili apetite i najzahtjevnije publike.Hit teatar predstavlja urnebesnu komediju za sve kazališne afinitete. Pripremite maramice za suze smijalice, a možda pronađete i (svog) Romea ili Juliju.

Autorski projekt prema ideji Matee Elezović Brdar; Ana Vilenica, Mladen Kovačić, Matea Elezović Brdar

Cijena ulaznice: 10,00€ / pretprodaja 8,00€



Raspored projekcija
Prijašnje projekcije
Nedjelja, 23.06.2024.
20:00 EGZORCIZAM
19:00 HIT MAN
18:00 IZVRNUTO OBRNUTO 2
Subota, 22.06.2024.
20:00 EGZORCIZAM
19:00 HIT MAN
18:00 IZVRNUTO OBRNUTO 2
Petak, 21.06.2024.
20:00 EGZORCIZAM
19:00 HIT MAN
18:00 IZVRNUTO OBRNUTO 2
Nedjelja, 16.06.2024.
20:00 ZLOČESTI DEČKI: SVE ILI NIŠTA
19:00 SRETNI KAMPERI
18:00 IZVRNUTO OBRNUTO 2
Subota, 15.06.2024.
20:00 ZLOČESTI DEČKI: SVE ILI NIŠTA
19:00 APRIL U FRANCUSKOJ
18:00 IZVRNUTO OBRNUTO 2
Petak, 14.06.2024.
20:00 ZLOČESTI DEČKI: SVE ILI NIŠTA
18:00 IZVRNUTO OBRNUTO 2
Srijeda, 12.06.2024.
21:00 KAD JE GUSTO – SAMO RIJETKI
Nedjelja, 09.06.2024.
20:30 PROMATRAČI
20:00 ZLOČESTI DEČKI: SVE ILI NIŠTA