O NAMA

Pučko otvoreno učilište Slatina ustanova je za obrazovanje i kulturu, koja temelji svoj rad na dugogodišnjoj tradiciji ustanove za obrazovanje odraslih osnovane 2. kolovoza 1960. godine (tadašnje Radničko sveučilište, kasnije Narodno sveučilište, Centar za kulturu). Učilište je redovna članica Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta.

U svojim planovima i programima Učilište je odabralo razvojni model kojemu je u središtu rada obrazovanje odraslih kao dio cjeloživotnog obrazovanja s ciljem izgradnje društva koje uči. Učilište ima vlastite programe obrazovanja verificirane od strane nadležnoga Ministarstva, pripremljene u skladu s ostalim obrazovnim gradskim ustanovama, nastojeći time uvijek biti na usluzi u prvom redu svojim najbližim polaznicima, građanima Slatine i okolice.

Ovim se načinom rada Učilište, ali i grad Slatina, priključilo praksi europskih zemalja, koje imaju slične obrazovne ustanove s velikim brojem raznolikih obrazovnih i kulturno-zabavnih programa, usmjerene prije svega svakodnevnoj praksi i potrebama svojih građana za brzim i učinkovitim stjecanjem znanja, sposobnosti i kompetencija koje nosi novo doba, a s konačnim ciljem zapošljavanja.

Priključite nam se i budimo zajedno dio budućnosti Slatine i cijele Virovitičko – podravske županije.