Pobjedničko učenje!

 • Omogućite svojoj djeci učenje na lak, brz i zanimljiv način
 • Omogućite im učenje kroz istraživanje, ali i istraživanje kroz učenje
 • Omogućite im iskoristiti neograničen potencijal svog mozga

Card image cap

Prvi modul obrazovnog programa „Efikasno i ubrzano učenje – Pobjedničko učenje“ je predviđen za učenike osnovne škole (od 10 godina starosti pa nadalje), učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente.

UPISI U TIJEKU!

Upisi u 1. modul – Efikasno i ubrzano učenje su u tijeku!

Požurite s prijavom za besplatno uvodno predavanjem koje će se održati 19. studenog (četvrtak) u 18:00 i 19:30 sati.
Broj prijava je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.
Prijavite se

Card image cap
Kvalitetni moduli

 • Modul 1. Efikasno i ubzano učenje
 • Modul 2 . Brzo čitanje i savršeno pamćenje
Card image cap
Certificirani predavači

Svi predavači posjeduju licence

Card image cap
Jamstvo kvalitete

Višegodišnje iskustvo u radu sa polaznicima

Što je Pobjedničko učenje?

U društvu koje se mijenja, u kojemu znanja brzo zastarijevaju i u kojemu je teško predvidjeti buduće potrebe, nužno je razlikovati primjerene pristupe obrazovanja djece i mladih. Škola kasni u razvoju za društvenim i tehnološkim promjenama. Nova znanja u modernom društvu brzo nastaju, a još brže zastarijevaju. Znanje je kao produktivna vrijednost danas na prvom mjestu, ispred materijalnih dobara i drugih resursa. I dalje se očekuje da škola bude “inkubator” novih znanja, ali se ujedno sve više postavlja pitanje kvalitete rada.

Brojni znanstvenici ističu kako tradicionalna nastava u školama dominantnije razvija lijevu logičko-racionalnu polovinu mozga kod djece, u odnosu na desnu, kreativno-intuitivnu. To pokazuju i brojni rezultati međunarodnih testova znanja na kojima naši učenici pokazuju znanje ispod prosjeka, što je posebno izraženo prelaskom učenika iz razredne u predmetnu nastavu.

Rješenje ovih problema obrazovanja je primjena inovativne nastave koja će omogućiti skladan unutrašnji razvoj cjelokupne osobnosti djece i mladih, odnosno koja će svakog učenika dovesti do uspjeha, da svaki učenik bude “pobjednik u učenju” u skladu sa svojim potencijalima.

Ukratko, rješenje je „Pobjedničko učenje“.

PROGRAM

Osnova obrazovnog programa „Pobjedničko učenje“ su umne mape koje predstavljaju kreativnu organizaciju misli koje djeci i mladima pomažu da bolje iskoriste neograničenu moć mozga. Pomoću umnih mapa, koristeći slova, brojeve, boje, linije i crteže, djeca i mladi s lakoćom i uživanjem postižu iznimne rezultate u učenju i pamćenju.

Umne mape funkcioniraju kroz mehanizam spontanog asociranja koji se usmjerava k učinkovitim tehnikama učenja i pamćenja nastavnog gradiva.

Modul 1. – EFIKASNO I UBRZANO UČENJE

Prvi modul obrazovnog programa „Efikasno i ubrzano učenje – Pobjedničko učenje“ je predviđen za učenike osnovne škole (od 10 godina starosti pa nadalje), učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce i studente. Tijekom pohađanja obrazovnog programa „Efikasno i ubrzano učenje – Pobjedničko učenje“ polaznici će naučiti:

 • kako razvijati kreativno i funkcionalno razmišljanje,
 • stvarati umne mape, mape znanja i baze znanja,
 • biti koncentrirani tijekom učenja, u školi i kod kuće,
 • otkriti svoj stil učenja i kako ga unaprijediti,
 • učiti s lakoćom i uživanjem,
 • 12 načela pamćenja,
 • otkrivati, obilježavati i zapamtiti ključne pojmove,
 • osloboditi se treme prilikom usmenog odgovaranja,
 • cikluse pamćenja, kako ne bi zaboravili ono što su naučili,
 • osnovne tehnike brzog čitanja i
 • kako poboljšati pamćenje pročitanog teksta
Prijavite se Card image cap
Modul 2. – BRZO ČITANJE I SAVRŠENO PAMĆENJE

Iznenađuje činjenica da od sedmog razreda osnovne škole većina ljudi ne čini ništa kako bi unaprijedili svoju brzinu i efikasnost čitanja. Obzirom kako živimo u 21. stoljeću, dobu informatike, interneta, velike brzine promjena i neophodnosti brzog stjecanja i usvajanja novih znanja, postupaka, metoda i disciplina, nameće se kao imperativ da svaka osoba koja se bavi učenjem i/ili biznisom vježba i usvoji tehnike brzog čitanja. Pored toga, veliki broj ljudi, bez obzira na godine starosti, spol i obrazovanje, žali se na slabu koncentraciju i pamćenje, uče teško, za učenje im je potrebno puno vremena, samodiscipline i truda. Nikada ranije, kao danas, naša memorija nije bila izložena tolikom pritisku, u školi, na fakultetu ili na poslu. Obrazovni program „Brzo čitanje i savršeno pamćenje“ je predviđen za djecu od 12 godina starosti, odnosno učenike viših razreda osnovne škole, srednjoškolce, studente i profesionalce iz različitih područja. Tijekom realizacije obrazovnog programa „Brzo čitanje i savršeno pamćenje“ polaznici će naučiti:

 • čitati brzinom od 80 do 120 stranica teksta na sat,
 • poboljšati stupanj razumijevanja pročitanog teksta,
 • poboljšati pamćenje pročitanog teksta,
 • brže pretraživati sadržaj teksta,
 • brže izdvojiti potrebne informacije iz teksta,
 • naučiti koje vrste memorija posjeduju i koje su njihove osobine,
 • naučiti sedam memorijskih tehnika za pamćenje i prisjećanje neograničenog broja informacija,
 • kako informacije prebaciti iz kratkoročne u dugoročnu memoriju,
 • kako lakše i brže učiti strane jezike.
Prijavite se

Zašto upisati Pobjedničko učenje?


 •    Kako bi na vrijeme naučili kako učiti

 •    Kako bi učili s lakoćom

 •    Kako bi razvili funkcionalno i kreativno razmišljanje

 •    Kako bi stečeno znanje upotrijebili u svim područjima
Card image cap

Najčešća pitanja

Program je namijenjen djeci od 10. godine, odnosno djeci na prelasku iz razredne u predmetnu nastavu, učenicima viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima, studentima, ali i odraslima, odnosno profesionalcima iz različitih područja koji se žele dalje usavršavati.
Svaki od modula obrazovnog programa „Pobjedničko učenje“ realizira se tijekom jedne nastavne godine (8 mjeseci), svakog vikenda ili tijekom tjedna po dva nastavna sata, ukupno najmanje 64 nastavna sata. Ukoliko je polaznik obrazovnog programa odsutan sa jednog termina održavanja nastavnih sati ima pravo na jednu nadoknadu u tom mjesecu.
Program se sastoji od dva modula.
 1. Modul – EFIKASNO I UBRZANO UČENJE
 2. Modul – BRZO ČITANJE I SAVRŠENO PAMĆENJE
Idejni tvorac umnih mapa britanski je psiholog i znanstvenik Tony Buzan po čijim se metodama i tehnikama pamćenja i učenja, te brzog čitanja provodi naš program i kao takav je jedinstven u Republici Hrvatskoj.
Dobrobiti programa su poboljšana koncentracija tijekom učenja, skraćeno vrijeme učenja, učenje s razumijevanjem, trajnost znanja, lakše učenje stranih jezika, bolja organizacija učenja, razvoj samodiscipline u radu, bolje radne navike za organizaciju i proces učenja.
Prvi rezultati očekuju se već nakon mjesec i pol dana pohađanja programa, kada polaznik nauči stvarati asocijacije, mentalne slike i mentalne filmove, te samostalno realizira izdvajanje ključnih riječi školskih lekcija i njihovo memoriranje prethodno opisanim tehnikama.
Jednom usvojene tehnike učenja ukoliko se kontinuirano prakticiraju postaju navika koja se primjenjuje svakodnevno i u tom slučaju dijete ih ne može zaboraviti. One postaju dio njegovih radnih navika i samodiscipline u radu i učenju i koristi ih neprestano do kraja života i ujedno neprestano usavršava.
Naravno, ove tehnike učenja primjenjuju u svim predmetima tijekom školovanja, prvenstveno u društveno-humanističkim predmetima, ali i predmetima iz područja prirodnih i tehničkih znanosti.

Card image cap

Rezervirajte uvodno predavanje!

Za besplatno uvodno predavanje možete se prijaviti
direktno na našim web stranicama stranicama
pobjednicko@pou-slatina.hr
ili na broj našeg kontakt telefona 033 551 371
ili u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Slatina
Prijavite se